Συχνές Ερωτήσεις

Συμβουλές για την ασφάλεια του σπιτιού σας

Βρείτε έναν καλό και ενημερωμένο κλειδαρά

Είναι κι αυτό ένας σημαντικός παράγοντας. Δείτε τον κλειδαρά σας ως έναν στενό συνεργάτη, που προστατεύει εσάς και την οικογένειά σας. Αφιερώστε, λοιπόν, χρόνο για να βρείτε κάποιον που είναι έμπειρος και ενημερωμένος στο αντικείμενό του.

Προστατέψετε τα Κλειδιά του Αυτοκινήτου σας

Πολλοί κλέφτες ανοίγουν σπίτια μόνο και μόνο για να πάρουν κλειδιά αυτοκινήτων! Προστατέψτε τα, λοιπόν.

Προστατέψετε την Αποθήκη του Κήπου σας.

Μη νομίζετε πως αποτελεί δευτερεύοντα χώρο. Είναι ένας πολύτιμος χώρος του σπιτιού που μπορεί να περιέχει αντικείμενα αξίας χιλιάδων ευρώ.

Κόψτε τις Κακές Συνήθειες!

Τελικά, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το σπίτι σας μπορεί να είστε εσείς ο ίδιος! Μήπως έχετε την κακή συνήθεια να αφήνετε κλειδιά στις πόρτες ή σε κοινή θέα, ίσως ακριβώς δίπλα από ένα παράθυρο που βλέπει στο δρόμο; Μήπως ξεχνάτε να ενεργοποιήσετε το συναγερμό; Μήπως δεν αλλάζετε ποτέ κωδικούς, ή ακόμη χειρότερα, λέτε σε άλλους να απενεργοποιήσουν το συναγερμό για χάρη σας;

Αλήθεια, Πότε Αντικαταστήσατε για Τελευταία Φορά τα Κλειδιά σας;

Καθώς εξετάζετε το ζήτημα της ασφάλειας του σπιτιού σας, αξίζει να αναρωτηθείτε πότε αντικαταστήσατε τα κλειδιά σας για τελευταία φορά. Ίσως παλιότεροι ενοικιαστές ή κάτοικοι του χώρου να έχουν ακόμη πρόσβαση στο σπίτι σας και, μολονότι μπορεί να μην τους θεωρείτε πιθανούς διαρρήκτες, δεν είναι κατάλληλο να έχουν άλλοι κλειδιά του προσωπικού σας χώρου – πιθανόν να τα χρησιμοποιούν με τρόπο που δεν θα σας έκανε να νιώθετε απολύτως ασφαλής.

Προστατέψτε τις Μπαλκονόπορτές σας με την Τεχνολογία UPVC

Θα μπορούσατε επίσης να εγκαταστήσετε στο πάνω και στο κάτω μέρος ειδικούς σύρτες ασφαλείας στις μπαλκονόπορτές σας.

Οικιακά χρηματοκιβώτια

Τα οικιακά χρηματοκιβώτια γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Γιατί δεν ρωτάτε έναν έμπιστο κλειδαρά τι θα ήταν κατάλληλο στη δική σας περίπτωση; Ζητήστε του επίσης να σας προτείνει μερικά μοντέλα.

Προστατέψτε τα Παράθυρά σας με Προστατευτικά Κιγκλιδώματα ή Μπάρες.

Τα πλευρικά παράθυρα ενός σπιτιού μπορούν να παραβιαστούν από διαρρήκτες που θέλουν να φτάσουν κάποια κλειδιά ή να μπουν μέσα στο σπίτι. Συνεπώς, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να προσθέσετε ενισχυμένο γυαλί ή και να θωρακίσετε το παράθυρο με κάποιο προστατευτικό κιγκλίδωμα. Μάλιστα, δεν είναι ανάγκη να δίνουν την εντύπωση φυλακής! Υπάρχουν εξαιρετικά κομψές και συνάμα απαραβίαστες επιλογές που μπορούν να ομορφύνουν την πρόσοψη του σπιτιού σας.

Να Αλλάζετε Τακτικά τους Κωδικούς στο Συναγερμό Ασφαλείας σας

Οι συναγερμοί είναι όντως πολύ χρήσιμοι και αποτελεσματικοί, αλλά θα πρέπει να αλλάζετε τακτικά (ίσως ανά μερικούς μήνες) τους κωδικούς για να σας παρέχουν την ύψιστη δυνατή ασφάλεια.

Αισθητήρες Κίνησης στις Κύριες Εισόδους.

Αισθητήρες κίνησης που ενεργοποιούν το φωτισμό στις κύριες εισόδους του σπιτιού θα αποτρέψουν τους επίδοξους διαρρήκτες, αλλά και θα σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το δρόμο σας όταν επιστρέφετε σπίτι αργά τη νύχτα. Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε αισθητήρα κίνησης και στα πάνω πατώματα.

Να Έχετε το Νου σας στους… Ανοιχτομάτηδες!

Πολλοί κλέφτες και διαρρήκτες είναι καιροσκόποι: μπορεί να εντοπίσουν ένα σπίτι που εκείνη τη στιγμή μοιάζει να είναι άδειο και να μη διστάσουν να δοκιμάσουν την τύχη τους. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσετε αυτή την πιθανότητα είναι να εγκαταστήσετε χρονοδιακόπτες οι οποίοι θα ανάβουν τα φώτα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δίνοντας την εντύπωση πως πάντοτε είναι κάποιος μέσα στο σπίτι.

Είναι οι Πόρτες και τα Παράθυρά σας Ασφαλή;

Ζητήστε από έναν έμπειρο, εγκεκριμένο και έμπιστο κλειδαρά να εξετάσει το επίπεδο ασφάλειας που χαρακτηρίζει τις πόρτες και τα παράθυρά σας. Μην αρκεστείτε στις εξωτερικές πόρτες· ζητήστε του να σας πει τη γνώμη του και για τις εσωτερικές πόρτες, περιλαμβανομένων των αποθηκών και της γκαραζόπορτας. Αυτό που θέλετε είναι πόρτες και παράθυρα να είναι εξοπλισμένα με τις πλέον κατάλληλες κλειδαριές, οι οποίες πρέπει φυσικά να είναι σε καλή κατάσταση, να έχουν τοποθετηθεί σωστά και να σας χαρίζουν το επίπεδο ασφάλειας που είναι κατάλληλο για την περιοχή που διαμένετε.

Για να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να έχει τοποθετηθεί σωστά μια καλή κλειδαριά, ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη φωτογραφία. Αυτή η κλειδαριά μπορεί να είναι εξαιρετική κατασκευαστικά αλλά, έτσι όπως έχει τοποθετηθεί, είναι εκτεθειμένη και μπορεί να παραβιαστεί πανεύκολα!

Ελέγξτε Προσεκτικά τους Εξωτερικούς Χώρους του Σπιτιού σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξτε πολύ προσεκτικά τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σπασμένα παράθυρα, διαλυμένες κλειδαριές, εξώπορτες που δεν σφαλίζουν καλά ή σημεία σε φράχτες ή μάντρες που «προσκαλούν» με την κακή τους κατάσταση τους όποιους επίδοξους εισβολείς. Εννοείται πως εργαλεία και αντικείμενα όπως σκάλες δεν πρέπει ποτέ να αφήνονται ελεύθερα στον εξωτερικό χώρο. Κλειδώστε τα στο γκαράζ ή στην αποθήκη σας.

Back to top